TFP Mogelijkheden

Ik vind het een heel leuk compliment als ik een berichtje krijg van iemand die mijn werk mooi vind en graag een shoot bij me wil doen. Als we dan over de prijs beginnen is het vaak: 'Kan het niet op TFP basis?'

Laten we even heel eerlijk zijn. Ik ben een professional en verdien mijn brood met fotografie, net zoals een boekhouder, kleuterjuf of bakker. Dat betekent dat ik niet zomaar iets 'gratis' kan doen. Net zoals iedereen heb ik een paar verzekeringen die betaald moeten worden, voedsel, kleding en natuurlijk de apparatuur/programma's/spullen voor mijn werk als fotograaf. Met alleen maar goede foto's voor op mijn website, kan ik dat allemaal niet betalen.

De TFP vergoeding wordt gebruikt als alle partijen die meewerken aan een shoot/opdracht investeren in hun eigen portfolio. Als je bijvoorbeeld gaat trouwen en je hebt geen budget voor een fotograaf, kan het soms een uitkomst zijn. Vaak zijn er (hobby)fotografen die graag willen oefenen met bruidsreportages, maar vaak loop je dan wel het risico dat je achteraf onscherpe en/of verkeerd belichte foto's krijgt (geloof me, ik heb er nog een horrorverhaal over...) Natuurlijk kan het ook prachtige foto's opleveren en zijn jullie er beide heel blij mee, dat is het mooie van TFP. Zo is het voor mij als fotograaf ook. Is het iets waar ik echt iets aan heb (meestal is het dan om mijn portfolio mee te vernieuwen of aan te vullen), dan zal ik je zeker helpen. Meestal is het niet helemaal kosteloos, maar ik ben echt de beroerdste niet om er een leuk prijsje van te maken!

Mocht je echt graag iets op TFP basis gefotografeerd willen hebben of voor een kleinere vergoeding dan wat ik normaal zou vragen, neem dan gewoon even contact met me op en dan zal ik kijken of het interessant is voor me. Het helpt ook heel erg mee om een goede, duidelijke vraag neer te leggen, want ik vind wel dat je er dan een beetje je best voor moet doen. Hieronder meer info over wat ik daarmee bedoel.

Modellen

 • Goede, duidelijke foto's van jezelf (geen snapchatfilters, selfies of foto's met telbare pixels)
 • Wat is de rede waarom ik met jou zou samenwerken? Wat levert het me op?
 • Wat wil je met de foto's gaan doen?
 • Vertel even wat over jezelf (leeftijd, lengte, maten, hobby, etc.)
 • Wat is je idee? (Stuur gerust een moodboard mee)
 • Vergeet vooral je contactgegevens niet!
Bedrijven
 • Wat ben je voor bedrijf? 
 • Wat is de rede waarom ik met je bedrijf zou samenwerken? Wat levert het me op?
 • Wat ga je met de foto's doen?
 • Wat is je idee? (Stuur gerust een moodboard mee)
 • Stuur ook even de website mee en overige contactgegevens!
Houd er wel rekening mee dat er altijd een watermerk in de foto's zal komen en dat de bestanden niet in de hoogste resolutie geleverd worden. Wil je geen watermerk en wel de hoogste resolutie, dan kan ik het helaas niet voor een TFP vergoeding doen.

Share
Tweet
Pin
Share