Saal Digital Spiraal fotoboek

by - maandag, mei 01, 2017


Bij New Fotografie mag u kwaliteit verwachten, daarom wilde ik graag dit spiraal fotoboek van Saal Digital voor jullie testen! Lees hier wat ik ervan vind.


Een spiraal fotoboek is wat mij betreft een goede optie als bijvoorbeeld een hardcover fotoboek niet in uw budget past. Deze fotoboeken zijn namelijk stukken goedkoper!Ik ontving een code van Saal Digital waarmee ik zo'n fotoboek kon bestellen, puur om te weten of ik u deze optie aan kan bevelen. Ik koos voor een fotoboek van 21x30 en meteen viel me op dat het wat 'gekke' formaten zijn, dus ik was bang dat het lastig zou zijn met het opmaken. Gelukkig stonden er allemaal templates in, dus dat was snel opgelost. Wel vind ik het jammer dat de ruimte aan de zijkant van de foto en de bovenkant van de foto een paar mm verschilt.

Het in elkaar zetten en bestellen ging verder prima, alleen zou ik graag wat aanpassingen zien in de software. Je kan namelijk alleen centreren op de spread, maar niet op de pagina zelf en dat is lastig als je niet met templates werkt.

Een paar dagen na het bestellen kwam het fotoboek binnen en ik was natuurlijk mega benieuwd!


Op het eerste gezicht ziet het fotoboek er heel netjes uit. De spiraal is sterk, zit stevig in elkaar en heeft geen scherpe randjes. De voorste plastic pagina is mat en dat vind ik er toch weer wat luxer uitzien. Wel zie ik dat de hoekjes van het papier een beetje beschadigd zijn, maar dat heb je vrij snel wanneer de hoekjes niet beschermd zijn door een kaft.

Je ziet de papierstructuur wel erg door de foto's heen als je het in daglicht bekijkt, maar in de schaduw zie je dat minder tot helemaal niet. Het valt me wel gelijk op dat de intensiteit van de kleuren niet helemaal lekker overkomt en dat is toch wel jammer.

Wat ik wel goed vind is dat de foto's niet vlekkerig of streperig zijn, want dat zie je heel vaak op dit papier. Daarin vind ik Saal Digital dus heel erg goed!

Ik zou dit fotoboek niet direct aanbevelen aan mijn klanten die hun reportage graag gebundeld willen hebben in een album/fotoboek, omdat het toch niet helemaal past bij de kwaliteit die je van New Fotografie zou mogen verwachten. Toch is het zeker een goeie optie als je op zoek bent naar een simpeler fotoboek die dan ook stuk betaalbaarder is en zal hem dan ook zeker aanbevelen!


You May Also Like

0 reacties